Advertising

Welcome to SparkyLinux forums
Zapraszamy również na polsko-języczne Forum https://forum.linuxiarze.pl

(solved) minitube not working

Started by nalsdixit, September 10, 2014, 04:38:01 PM

Previous topic - Next topic

nalsdixit

i recently installed xfce version of sparky linux and is working well

i noticed it came with an app called wintube, which i would like to try. however while it starts up fine, it does not play the videos when the play button is pressed

is this a software issue that nothing can be done about, or some settings that need to be tweaked ?

tks

nals

i really like this distro that works well out of the box

pavroo

Hi
I am glad that you enjoying Sparky.
Honestly I never heard about wintube, it looks like something for Windows.
There is Minitube - is this what you mean?
Nothing is easy as it looks. Danielle Steel
Join #sparkylinux.org at irc.libera.chat

nalsdixit

sorry my mistake, is indeed minitube i am referring to

rgds

nals

pavroo

I am not happy with minitube, that's why I changed it for smtube in sparky 3.5.
Anyway run the command 'minitube' in a terminal emulator and show me the output.
Nothing is easy as it looks. Danielle Steel
Join #sparkylinux.org at irc.libera.chat

nalsdixit

nals@fujitsu:~$ minitube
QPainter::begin: Paint device returned engine == 0, type: 3
QPainter::setCompositionMode: Painter not active
QPainter::end: Painter not active, aborted

how do i get to sparky 3.5 ? i am using your standard setup/repositories and have upgraded the system

thank you ?

nals

pavroo

It looks like a problem with Qt.
I suggest to report it on Qt forums:
http://qt-project.org/forums/

3.x of Sparky is just a number of a new iso image. After installing and upgrading you have Debian testing under the hood so can't find any info that it's Sparky 3.3/3.4/3.5, etc.
Nothing is easy as it looks. Danielle Steel
Join #sparkylinux.org at irc.libera.chat

nalsdixit

thank you, will do

as per what you said in your previous post, i installed smtube

however the result is the same, the program launches, but when i click the play button , nothing happens

also when i launch via terminal, it shows nothing further

nals@fujitsu:~$ smtube

program starts, but when i click play nothing happens, and nothing shows up in terminal either

tks

nals

pavroo

You said that you have Xfce edition, but what architecture? 32 or 64 bit so I will have a look into my installation.
Nothing is easy as it looks. Danielle Steel
Join #sparkylinux.org at irc.libera.chat

pavroo

As the first you have to configure smtube -> click on the toys icon to open configuration window and choose a player, for example vlc.
Nothing is easy as it looks. Danielle Steel
Join #sparkylinux.org at irc.libera.chat

nalsdixit

thank you

i am on xfce 64 bit, fujitsu ph 521 lifebook with amd e 350 processor

smtube, did click the tools icon for settings and tried both vlc and gnomeplayer, but the video does not play

any suggestions appreciated

rgds

nals

pavroo

Try to open a video file manually.
In a terminal emulator (xfce4-terminal for example) run commands:
vlc https://www.youtube.com/watch?v=lkF5XTtuD2g&feature=youtu.be
and
gnome-mplayer https://www.youtube.com/watch?v=lkF5XTtuD2g&feature=youtu.be
If it not opens the video show me the output text, please.
Nothing is easy as it looks. Danielle Steel
Join #sparkylinux.org at irc.libera.chat

nalsdixit

thank you

both of the links work

i clicked the play button on smtube a few times, it responded with something about youtube having changed the settings, and needing to recalibrate, after clikcing "ok" it is working

mini tube is not working, so i stick to browser or smtube

regards

nals

nalsdixit

after smtube got to working, mini tube started working too

so both are working now

rgds

nals

pavroo

Nothing is easy as it looks. Danielle Steel
Join #sparkylinux.org at irc.libera.chat

View the most recent posts on the forum