General > General discussion

sharing musescore over zoom

(1/1)

AsusIce:
hello, i'm using musescore to share scores in a zoom meeting using sharing computer sound and it's very distorted and basicaly sounds terrible. This is for people to play along to with their instruments, so it needs to sound a least semi decent. I've used the same set up on windows and it works fine (Zoom / musescore) and my colleague is doing the same. However since i've switched to my current laptop with sparkylinux the sound quality has deteriorated. Is there something i need to do with sound on my laptop? it's a basic laptop (asus e420N) and i didn't use this actual laptop for sound sharing previously (but am no longer able to use the previous device). any tips would be welcome, as we take it turns to host & i've skipped this for several weeks now.

paxmark1:
Post output of          "inxi -Ab"     Use the code button to mark it up.   example


--- Code: ---inxi -A
Audio:     Device-1: Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio driver: snd_hda_intel
           Device-2: Intel 8 Series/C220 Series High Definition Audio driver: snd_hda_intel
           Sound Server: ALSA v: k4.19.0-16-amd64

--- End code ---

Am I correct that you have changed two variables, the first being a switch to a different laptop.   You do not state if it is a step down or a step up in quality  in memory, cpu and sound "card" specs.   Anytime that you change two variables, it is a more complex problem. And you have changed away from Windows (which version)    What version of musecore do you have?  What version of musescore did you have in windows.   


--- Code ---https://packages.debian.org/sid/musescore
--- End code ---


or


--- Code ---https://packages.debian.org/buster-backports/musescore3
--- End code ---
                   hint, big difference    You will need the backports version to get musecore3 if you are Sparky5

AsusIce:
you are correct, that i have changed 2x variables.
The laptop is definitely a lesser version and i was on Win10.
Musescore version is the same on both 3.6.2.548021370.
Musescore plays fine when i run it as the program, it's only when i share over Zoom that it's very distorted.


--- Code: --- Host: pete-pc Kernel: 4.19.0-16-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.4
  Distro: SparkyLinux 5.14 (Nibiru)
Machine:
  Type: Laptop System: ASUSTeK product: E402NA v: 1.0
  serial: <root required>
  Mobo: ASUSTeK model: E402NA v: 1.0 serial: <root required>
  UEFI: American Megatrends v: E402NA.302 date: 10/07/2016
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 26.6 Wh condition: 27.1/32.2 Wh (84%)
CPU:
  Dual Core: Intel Celeron N3350 type: MCP speed: 2373 MHz
  min/max: 800/2400 MHz
Graphics:
  Device-1: Intel driver: i915 v: kernel
  Display: x11 server: X.Org 1.20.4 driver: modesetting unloaded: fbdev,vesa
  resolution: 1366x768~60Hz
  OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 500 (Broxton 2x6)
  v: 4.5 Mesa 18.3.6
Audio:
  Device-1: Intel Atom/Celeron/Pentium Processor N4200/N3350/E3900 Series
  Audio Cluster
  driver: snd_hda_intel
  Sound Server: ALSA v: k4.19.0-16-amd64
Network:
  Device-1: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet
  driver: r8169
  Device-2: Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter
  driver: ath9k
Drives:
  Local Storage: total: 29.12 GiB used: 5.03 GiB (17.3%)
Info:
  Processes: 178 Uptime: 7d 19h 44m Memory: 3.72 GiB used: 1.82 GiB (48.8%)
  Shell: bash inxi: 3.0.32
--- End code ---

paxmark1:
I am just a hobbyist and since you are running the 3.6 version of musescore (which I have never used) I am all out of ideas.  Hopefully others might have some.  peace out 

Navigation

[0] Message Index

Go to full version